Zašto najčešće "padamo" na tehničkom pregledu vozila?

Neispravan sustav kočnica i upravljača ili svjetla pogreške su koje u prometu mogu skupo koštati. Upravo su to najčešći razlozi zbog kojih Slavonci "padaju" na tehničkom pregledu! Budući da stanice za tehnički pregled kažnjavaju i minimalno odstupanje od zakonskih normi - i šanse da se neispravno vozilo nađe na cesti znatno su manjeOd početka godine sve stanice za tehnički pregled striktno se pridržavaju propisanih zakonskih normi pa je i povratnika više.

- Ljudi nisu toliko obraćali pažnju kada se kaže "promijenite to" (...). Sad je stvarno to ozbiljno posloženo. U biti tako je kako treba biti, rekao je Mladen Marčetić, voditelj tehničke službe u AK "Marsonia".

Upravo su kočni i upravljački mehanizmi najvažniji za sigurnost u prometu. To više zabrinjava podatak da u Slavoniji vozila na tehničkom  pregledu "padaju" najčešće zbog kvarova baš na tim sustavima.

A kad su vozila nesipravna, opasnost su za sve sudionike u prometu.

- Imali smo jednu prometnu na nasipu. Gospodinu nisu radile zadnja lijeva kočnica i prednja desna i došlo je do prometne nesreće. Ne bi došlo da su sve četiri kočile isto, dodao je Marčetić.

Prosječna starost vozila u Hrvatskoj je čak 14 godina. Poodmakla je to dob i za najkvalitetnije marke pa su redoviti odlasci mehaničaru obveza svakog savjesnog vozača.

pogledajte video na linku

http://vijesti.hrt.hr/513179/zasto-najcesce-padamo-na-tehnickom-pregledu-vozila?jwsource=cl