NESLAVNI REKORD MARTINJA: Završio u kanalu i napuhao 4,16 promila

U dane Martinja i proslave narodnog običaja kršenja mošta na području Policijske uprave zagrebačke provedena je pojačana provjera alkoholiziranosti sudionika u prometu.

 

U vrijeme provođenja akcije utvrđena su ukupno 662 prometna prekršaja, od čega 109 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 200 prekršaja nepropisne brzine, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 37 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, sedam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava te isto toliko pod zabranom, 26 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 242 ostala prekršaja.

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod 64-godišnjaka koji je u Novakima “napuhao” 4,16 promila zbog čega je tijekom vožnje sletio u kanal te kod 24-godišnjakinje u Zagrebu kojoj je izmjerena koncentracija od 1,39 promila alkohola u krvi.

 

Također, od 109 prekršaja vozača s alkoholom u krvi kod 16 vozača (14,7%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 16 mladih vozača (14,7%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 

Prilikom provođenja akcije 18 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a 16 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.