KULA NORINSKA: Na sred ceste pijan, bez vozačke i bez pojasa! Kazna solidnih 12,580 kuna!

Najveća koncentracija alkohola od 1.93 g/kg izmjerena je 21. listopada 68-godišnjaku koji je u osobnom vozilu dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u mjestu Kula Norinska, javila je PU dubrovačko-neretvanska.

 

 

Također je utvrđeno da vozač za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas i da se nije kretao sredinom prometne trake te da mu je isteklo važenje prometne dozvole, dodaju.

 

Kazna od 12.580 kuna


Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja, nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 12.580 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije, što je ujedno i najveća novčana kazna u proteklom tjednu, zaključuju.


Inače, u proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima je pet osoba lakše ozljeđeno. S materijalnom štetom zabilježene su četiri prometne nesreće


Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 516 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 222 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 99 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 11 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 25 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.


- Od ostalih prekršaja izdvajamo 42 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 22 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.