KRIŽEVCI: Preventivna akcija prometne policije

Policijski službenici Policijske postaje Križevci su dana 15. prosinca 2021. godine u mjestu Sveti Ivan Žabno i u Gradu Križevcima uspostavili info točke usmjerene na tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, mlade vozače, vozače bicikala i pješake te na nastupanje zimskih uvjeta na cestama.

 

Ovom prilikom vozačima je skrenuta pozornost na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati, kao i na posljedice i sankcije koje ih slijede ukoliko se istih ne pridržavaju. Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno, dijeljeni su i preventivni letci i brošure te reflektirajući prsluci, a poseban naglasak usmjeren je na problem konzumacije alkohola, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti.

 

 

Cilj ovih preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest svih sudionika u prometu, a posebno na svijest roditelja koji prevoze djecu u vozilima jer djeca kao putnici zajedno sa mladim vozačima, vozačima bicikala i pješacima čine jednu od najranjivijih kategorija sudionika na našim cestama.