KOPRIVNICA: Preventivne akcije i edukacija učenika

U suradnji Službe civilne zaštite Koprivnica i Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je preventivna akcija usmjerena na zaštitu građana od ekstremnih vrućina.

 

Preventivna akcija provedena je 07. lipnja 2023.g. na području Đurđevca i Koprivnice, te su tom prigodom građani upozoreni da u vozilu ne ostavljaju djecu ni kućne ljubimce kako bi se izbjeglo stradavanje istih, te da vode računa tijekom ljetnih mjeseci o načinu zaštite od sunca i topline kako bi izbjegli toplotni udar.

 

 

Tijekom akcije apelirano je spram svih sudionika da poštuju prometne propise, te su sudionicima preventivne akcije uručeni preventivni materijali obje Službe (voda, letci, privjesci).

 

 

U suradnji Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave koprivničko-križevačke i Službe civilne zaštite Koprivnica dana 7. lipnja 2023.g. u Osnovnoj školi u Kloštru Podravskom održano je edukativno predavanje učenicima od 1. do 3. razreda.

 

 

Tom prigodom učenici su upoznati s područjem djelovanja civilne zaštite, zadaćama žurnih službi kao i načine postupanja u slučaju požara, potreba, poplava i drugih velikih nesreća.

 

Učenici su imali prigodu podsjetiti se najvažnijih prometnih pravila kako bi bili sigurni sudionici u prometu, dok je posebno zanimanje bilo za tzv. „pijane naočale“.