HAK dodijelio nagrade za filmove na temu „10 Zlatnih pravila u prometu“

U prostorijama Hrvatskog autokluba u Zagrebu, 17. svibnja, dodijeljene su nagrade za najbolje video radove na temu „10 Zlatnih pravila u prometu“, koje su snimili mladi ljudi do navršene 24. godine.

 

Podsjetimo da od 2016. godine Hrvatski autoklub organizira kreativni natječaj pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa s kojim se potiče stvaralaštvo mladih i promiče sigurnosti u prometu te nagrađuju najbolji radovi.

 

 

U uvodu je mlade goste HAK-a kao i predstavnika MUP- a Mirona Huljaka pozdravio pomoćnik glavnog tajnika HAK-a dr. sc. Sinan Alispahić i pritom podsjetio na sve prometno edukativne akcije Hrvatskog autokluba koje obuhvaćaju sve dobne skupine sa samo jednim ciljem – povećanjem sigurnosti u prometu te posebice istaknuo podršku mladim ljudima koji su s svojim kreativnim video radovima pomogli u tom cilju.

 

 

Nakon uvodnog govora mr. sc. Krešimir Viduka, voditelj HAK-ova Ureda sigurnosti cestovnog prometa podsjetio nas je na protekle godine akcije kao i na prethodne pobjednike te predstavio pobjednike ovogodišnjeg, osmog natječaja, „10 Zlatnih pravila u prometu“.

 

 

Najbolje su izabrali predstavnici Hrvatske radio televizije, Akademije dramske umjetnosti, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog filmskog saveza, Digimark d.o.o. i Hrvatskog autokluba odlučili su nagraditi slijedeće filmove čiji će radovi prigodno biti prikazivani u programu Hrvatske radio televizije u emisiji „Promet info“:

 

Ivan Kalmeta s filmom - Veži se

Ivan Furlan s filmom - Ako piješ ne vozi!

Roko Tasovac s filmom - Poštuj prometne znakove?