BJELOVAR: Nadzor prometa za podizanje svijesti građana

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom jučerašnjeg dana 22. srpnja 2020. godine (srijeda) proveli najavljenu preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele Županije.

 

Tom prigodom policijski službenici su utvrdili 32 prometna prekršaja, a budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i droga utvrđena su dva takva prekršaja. Što se tiče prometnih prekršaja biciklista utvrđena su također dva prekršaja i to ne korištenja svjetala na biciklu te ne korištenje reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće odjeće u uvjetima smanje vidljivosti i mraka. Ostalih prometnih prekršaja je bilo 28. Nije bilo evidentiranih prometnih prekršaje pješaka koji su uglavnom poticani i educirani kako sigurno sudjelovati u prometu.

 

Suradnja s medijima, objavljivanje i praćenje tijeka akcije ključni su za podizanje svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine.