ZAGREB: Bez vozačkog, vožnja za vrijeme zabrane upravljanja, istekla dozvola.... Dokle?

Uobičajene bizarnosti tijekom nadzora prometa: 64-godišnji recidivist upravljao automobilom bez položenog vozačkog, 54-godišnjak za vrijeme izrečene mu zabrane upravljanja, a 31-godišnjak alkoholiziran, bez položenog vozačkog i s isteklom prometnom dozvolom.

 

U četvrtak, 17. prosinca oko 15.20 sati na Radničkoj cesti u Zagrebu policijski službenici zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 64-godišnjak. Naknadnim provjerama utvrđeno je da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog radnog vremena Prekršajnog suda. Sud je vozača recidivistu proglasio krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana, uvjetno na rok od 12 mjeseci.

 

U petak, 18. prosinca oko 21.10 sati u Južnoj ulici u Zagrebu, policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnjak za vrijeme dok mu je na snazi bila zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Zbog navedenog prekršaja vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog radnog vremena Općinskog prekršajnog suda u Zagreb. Na Sudu, vozaču je izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana, uvjetno na rok od 6 mjeseci.

 

Istog dana oko 22.35 sati u Dubravi, na raskrižju Osječke i Vratničke ulice, policijski su službenici zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem 31-godišnjaku je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,96 g/kg, a također je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, kao i da je vozilu istekla prometna dozvola. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja. Sljedećeg dana na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu proglašen je krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana uvjetno na rok od 1 godinu te novčana kazna u ukupnom iznosu od 10.000 kuna.