U naletu automobila stradala biciklistica, ali za nju je bilo crveno...

Dvadesetogodišnjakinja je krenula na križanju Zagrebačke avenije i Selske ceste prelaziti kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu, ali dok je za nju na semaforu gorjelo crveno svjetlo

 

 

Policijska uprava zagrebačka zaprimila je dojavu o prometnoj nesreći na križanju Zagrebačke avenije i Selske ceste, a u kojoj je ozlijeđena biciklistica.

 

U večernjim je satima 20-godišnja biciklistica ondje krenula prelaziti kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu, ali dok je za nju na semaforu gorjelo crveno svjetlo. Tom je prilikom osobnim automobil na nju naletio 35-godišnjak, koji je ušao u raskrižje pod zelenim svjetlom.

 

Ipak, vrijedi upozoriti kako je vozač dužan pješačkom prijelazu približavati se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Isto tako, biciklist prigodom prijelaza preko pješačkog prijelaza mora sići s bicikla, poput pješaka hodajući prevesti preko zebre svoje vozilo. Problemi nastaju kad biciklisti iz daleka „love” zeleno na pješačkom prijelazu.