APEL MLADIM VOZAČIMA: Razmislite, pred vama je cijeli život!

Kako su u posljednje vrijeme, puno teških nesreća sa smrtnim stradavanjem, skrivile mlade osobe, poseban apel upućujemo roditeljima takvih osoba, ali i drugim odraslim osobama, da im ne omogućavaju dostupnost upravljanja vozilom dok takva mlada osoba nije položila vozački ispit.

 

Apeliramo na roditelje mladih vozača da obrate pažnju na činjenicu da nakon stjecanja uvjeta za upravljanje i dobivanja vozačke dozvole, proces osposobljavanja vozača nije završen. Na mnoge situacije koje se događaju u prometu, mladi vozači nisu naučeni u auto-školi. Svojim prisustvom i savjetima skrenite im pažnju na neadekvatno i pravilno ponašanje, te ih usmjerite da budu bolji vozači i unaprijede svoj način vožnje.

 

Također, da im ne omogućavaju upravljanje vozilom ukoliko imaju saznanja da je mlada osoba konzumirala alkoholna pića. Naposljetku, da prije povjeravanja vlastitog vozila na upravljanje mladoj osobi, temeljem životnog i prometnog iskustva istoj ukažu na sigurno, ali i odgovorno sudjelovanje u prometu.

 

Mladi vozači – razmislite, pred vama je cijeli život. Svojim odgovornim ponašanjem u prometu sačuvajte svoj život i zdravlje, kao i život i zdravlje drugih sudionika u prometu. Posjedovati vozačku dozvolu ne znači isključivo imati privilegiju, jer svaka privilegija sa sobom nosi i određenu odgovornost. Budite odgovorni sudionici u prometu!

 

Mladi vozač je vozač do 24 godine starosti. Mladom vozaču se izdaje vozačka dozvola s evidentiranim kodom 100, koji je važeći do 24-tog rođendana vozača.