U Ogulinu, Ozlju, Slunju i Dugoj Resi uručena priznanja i nagrade savjesnim vozačima

Provedena preventivna akcija Dan ljubaznosti u prometu

 

 

U nastavku provođenja preventivnih aktivnosti vezanih za sigurnost u prometu, policijske postaje Ogulin, Ozalj, Slunj i Duga Resa su tijekom rujna i listopada provele preventivnu akciju Dan ljubaznosti u prometu.

Preventivna akcija Dan ljubaznosti u prometu provodi se na području Policijske uprave karlovačke već petu godinu zaredom i to s ciljem poticanja tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Od vozača se očekuje da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu cestom čime aktivno sudjeluju u poznavanju prometne kulture. Policijske postaje aktivnost su provele u suradnji s jedinicama lokalne samouprave te Savjetom za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije.

 

 

U Ogulinu su priznanja i nagrade savjesnim vozačima uručili gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i načelnik Policijske postaje Ogulin Goran Vukelja, u Ozlju gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić i načelnik Policijske postaje Ozalj Ladislav Planinac, zatim u Slunju gradonačelnik Jure Katić i načelnik Policijske postaje Slavko Živčić te u Dugoj Resi gradonačelnik Tomislav Boljar i načelnik Policijske postaje Dario Horvatić.