KRIŽEVCI: Edukativno predavanje za buduće vozače

U sklopu projekta Roadpol dani sigurnosti u prometu, dana 21. rujna 2021. godine i to na dan kada se obilježava dan bez poginulih u prometu, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Križevci održao je edukativno predavanje polaznicima osposobljavanja za vozače u autoškoli „AMK Križevci“.

 

Predavanje je održao na temu stanja sigurnosti u cestovnom prometu, sudjelovanja mladih vozača u cestovnom prometu, najčešćih uzroka događanja i posljedica prometnih nesreća te utjecaja alkohola i droga na vozače. Kako se radi o vozačima koji će uskoro, po prvi put, samostalno sudjelovati u prometu kao vozači, istima je ukazana važnost održavanja stečenih navika u auto školi poput vezivanja sigurnosnog pojasa kao i obavezu samo-educiranja na razvijanju prometne kulture i vozačkih vještina i nakon položenog ispita za vozačku dozvolu kao i ostalih obveza koje moraju poštivati kao vozači.

 

 

Policijski službenici nastavit će s provođenjem preventivnih aktivnosti i u narednom razdoblju, a sve u cilju povećanja sigurnosti u cestovnom prometu.