VINKOVCI: Kroz predavanje i igru o prometnoj sigurnosti

Mali Vinkovčani učili o sigurnom prijevozu djece automobilom, kretanju djece preko kolnika na pješačkom prijelazu i izvan njega, kretanju kolnikom bez nogostupa...

 

 

Sigurnost djece, kao najranjivije skupine sudionika u prometu, briga je i odgovornost odraslih. Odgovornost i obvezu educiranja djece o pravilima ponašanja u prometu, prepoznali su i policijski službenici PU vukovarsko-srijemske.

 

Stoga se i Boris Klinec, policijski službenik za prometnu preventivu, rado odazvao pozivu ravnateljice vinkovačkog vrtića „Trnoružica“, da u sklopu njihovog projekta o prometu, pouči djecu kako sigurno sudjelovati u prometu.

 

 

 

Kroz predavanje i igru, policijski službenik je poučio djecu o sigurnom prijevozu djece automobilom, kretanju djece preko kolnika na pješačkom prijelazu i izvan njega, kretanju kolnikom bez nogostupa, regulaciji prometa putem semafora, upravljanju prometom od strane policajca te vožnji biciklom i romobilom.

 

Edukativno druženje s policijskim službenikom održano jučer, 21. studenog, mališanima je bilo nezaboravno iskustvo, ali i mala škola prometne kulture kako bi navike pravilnog i sigurnog sudjelovanja u prometu koje će steći u najranijoj dobi primjenjivali cijeli život.

 

 

 

Djeca su pokazala veliki interes i oduševljenje te postavljali pitanja i komentirali svoja iskustva u prometu.

 

Pozornost i interes djece policijski službenik nagradio je dječjim reflektirajućim prslukom i kabanicom te slatkišima.