PREVENTIVNA AKCIJA: Moj prijatelj policajac i ja u prometu

U čakovečkom dječjem vrtiću "Cipelica“ započelo je provođenje preventivne akcije usmjerene na usvajanje osnovnih pravila prometne kulture predškolske djece

 

U  čakovečkom dječjem vrtiću "Cipelica“ Policijska uprava međimurska započela je s provođenjem preventivne akcije "Moj prijatelj policajac i ja u prometu“, koja će se tijekom ožujka i travnja provoditi u svim dječjim vrtićima na području Međimurske županije.
 
Podršku provođenju ove preventivne aktivnosti svojom nazočnošću pružili su zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca, Mario Medved i predsjednica Koordinacijskog odbora - "Čakovec, grad prijatelj djece", Gordana Šoltić Siladi. Djeci su uputili prigodne poruke usmjerene na sigurno kretanje u prometu.

 


 
Tijekom edukativnog predavanja policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, Irena Branović posebnu pažnju posvetila je usvajanju osnovnih pravila prometne kulture s naglaskom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama, kako bi se djeca što bolje pripremila za samostalno sudjelovanje u prometu kada krenu u školu. U tu svrhu postavljeni su edukativni poligoni za pješake koje su osigurali Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Grad Čakovec (Koordinacijski odbor - "Čakovec, grad prijatelj djece").
 
„Cilj ove akcije je upozoriti djecu na opasnosti koje na njih vrbaju prilikom sudjelovanja u prometu, te im na zanimljiv način objasniti kako se što sigurnije kretati u prometu“ - naglasila je policijska službenica, Irena Branović.