PRELOG: Kontakt policajci predstavili preventivne aktivnosti posjetiteljima "Lova na labuđe pero"

Mnogobrojnim posjetiteljima informativnog punkta predstavljeni su osnovni ciljevi preventivnih projekata koji se provode na području Policijske uprave međimurske

 

Na području Sportskog rekreacijskog centra Marina u Prelogu, u sklopu manifestacije "Lov na labuđe pero", kontakt policajci Policijske postaje Prelog, uz korištenje vozila Mobilnog preventivnog centra policije, okupljenim posjetiteljima predstavili su preventivne aktivnosti iz projekata "Zajedno do veće sigurnosti" i "Zajedno - trgovanje ljudima".

 

 

Posjetiteljima informativnog punkta prezentirane su osnovni ciljevi spomenutih preventivnih projekata. Ujedno, ukazano im je na potrebu poduzimanja samozaštitnih mjera koje se prvenstveno odnose na prevenciju krađa i teških krađa. Također, građanima je promovirana i nacionalna preventivna akcija „Zajedno“, koja je usmjerena na sprječavanje trgovanja ljudima, kao i ciljevi spomenute preventivne akcije, kao i modaliteti kažnjivog ponašanja trgovanja ljudima.

 

 

Svim posjetiteljima punkta policije omogućeno je razgledavanje vozila Mobilnog preventivnog centra, kao i dr. opreme te tehnike koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu. Ovakve preventive aktivnosti policije pobuđuju veliki interes javnosti, posebice djece, obzirom da im je pružena mogućnost da takve trenutke ovjekovječe fotografiranjem. Najmlađi su posjetitelji informirani te educirani o pravilnom kretanju u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikla, s posebnim osvrtom na zakonsku obvezu korištenja reflektirajuće materije i zaštitne kacige, a ujedno su darivani i reflektirajućim promotivnim materijalima u vidu reflektirajućih trakica i privjesaka koji su pribavljeni putem sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

 

 

Kao vizualni identitet preventivnih aktivnosti korištene su brošure Policijske uprave međimurske "Zajedno do veće sigurnosti", "Trgovanje ljudima", "Biciklisti, pažnja!", "Pješaci, sigurno u prometu" i mnoge druge.