KRIŽEVCI: Info točke za preventivu prometne sigurnosti

Policijski službenici Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke održali su info-točke o sigurnom sudjelovanju u prometu

 

 

S ciljem povećanja stanja sigurnosti te sprečavanja događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika na prometnicama, u srijedu dana 26. kolovoza, na četiri lokacije na području PP Križevci i to u Ulici Nikole Tesle, na DC-22 U Ulici kralja Tomislava, Bjelovarskoj ulici i u mjestu Bukovje križevačko od strane policijskih službenika PP Križevci održane su info točke na temu mladih vozača, tzv. „4 ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, pojas i mobitel), prednost prolaska, prometa pješaka, biciklista, mopedista, motociklista i prometa traktora.

 

 

Tom prilikom vozačima i ostalim građanima također je skrenuta pozornost na pravilno i sigurno sudjelovanje u prometu, te je održana kratka edukacija građana o negativnim utjecajima alkohola na vozače i posljedicama upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dok su im dijeljeni letci pod nazivom „Uspori za 10!“, „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“, „Najčešći uzroci stradavanja u prometu“, reflektirajući prsluci, kao i ostali promotivni materijal.