VARAŽDIN: Recidivistu u prometnim prekršajima do 120 dana zatvora i 82.300 kuna!

Zatvor u trajanju do 120 dana i novčana kazna od 82.300 kuna prijeti 42-godišnjem vozaču kojega je policija u Varaždinu ponovno 'ulovila' u brojnom kršenju prometnih propisa

 

Varaždinska policija priopćila je da je tog višestrukog recidivista zaustavila u Međimurskoj ulici i provjerom utvrdila da vozi prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Zbog toga mu je izrečena pravomoćna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije i mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine, zbog prethodno akumuliranih negativnih prekršajnih bodova.

 

Utvrđeno je i da je vozio neregistrirani i neosigurani automobil te da za vrijeme vožnje noću nije imao upaljena svjetla.

 

Uhićen je i doveden u policijsku postaju te uz optužni prijedlog priveden prekršajnoj sutkinji Općinskog suda u Varaždinu, koja mu je odredila zadržavanje u trajanju do sedam dana.

 

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu do 82 300 kuna i kazne zatvora u trajanju do 120 dana, kažu u varaždinskoj policiji.