VARAŽDIN: Darivana uzorna vozačica

U sklopu obilježavanja Dana sigurnosti u prometu i Dana bez poginulih osoba u prometu na području PU varaždinske je provedena akcija Pojas i mobitel.

 

Za vrijeme akcije policijski službenici PU varaždinske su ukupno utvrdili 115 prekršaja od čega 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, 16 prekršaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje, 33 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 1 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola i 34 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

U vrijeme akcije dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

 

U mjestu Lovrečan, na području Grada Ivanca zatečena je uzorna 61-godišnja vozačica koja ima vozačku dozvolu od 2006. godine, svakodnevno sudjeluje u prometu i do sada nije zatečena u počinjenju prometnih prekršaja. Zbog navedenog je od strane Voditelja poslova prometne policije PU varaždinske darivana prigodnim promidžbenim materijalom i zaštitnom opremom nabavljenom sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa. Podizanjem palca gore uzornu vozačicu podržali su i učenici OŠ Radovan prilikom čekanja školskog autobusa.