PULA: Akcija Dan ljubaznosti u prometu

Deset pulskih vozača dobilo je danas prigodne nagrade zbog svog savjesnog ponašanja u prometu, odnosno zbog uvažavanja i propuštanja pješaka na pješačkim prijelazima.

 

Naime, u utorak, 16. lipnja od 9 do 11 sati, Postaja prometne policije Pula-Pola organizirala je, zajedno s Prometnom jedinicom mladeži Grada Pule, Autoklubom Pula-Rovinj i Turističkom zajednicom grada Pule, Dan ljubaznosti u prometu. Pripadnici prometne jedinice mladeži bilježili su na pješačkim prijelazima u Tomassinijevoj ulici na Verudi i u Ulici Starih statuta na rivi savjesne i nesavjesne vozače te su utvrdili da je 109 vozača propustilo pješake na pješačkim prijelazima, dok je 50 vozača zanemarilo prometna pravila i oduzelo pješacima prednost prolaska. Policijski službenici potom su među savjesnim vozačima odabrali deset vozača koji i inače poštuju prometne propise te su im danas u prostorijama turističke zajednice u Puli uručene nagrade.

 

Savjesnim vozačima nagrade su uručili pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Pula-Pola za preventivu cestovnog prometa Mario Novački, direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj i tajnik Autokluba Pula-Rovinj Marčelo Mohorović. ''Cilj akcije bio je potaknuti građane na tolerantnije i kulturnije ponašanje u prometu, a sve kako bismo povećali sigurnost u prometu i smanjili broj prometnih nesreća. Ove godine evidentirali smo znatno manje nesavjesnih vozača nego prošlih godine, a i naše statistike pokazuju da i vozači i pješaci sve više poštuju propise. Tako smo u prvih pet mjeseci ove godine evidentirali 52% manje prekršaja neustupanja prednost pješacima te 69% manje prekršaja pješaka. Drago nam je da građani postaju svjesniji potrebe pridržavanja prometnih pravila i da sve više brinu o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu'', rekao je pomoćnik načelnika Novački i posebno pohvalio vozačicu Nikolinu Ćaćić koja je već treći put nagrađena kao savjesni vozač, a s više od 25 godina vozačkog iskustva nije počinila niti jedan prometni prekršaj, iako svakodnevno sudjeluje u prometu.

 

Policijska uprava istarska čestita nagrađenim vozačima i još jednom zahvaljuje sudionicima u prometu koji su podržali ovu preventivnu akciju. Pozivamo građane i turiste da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dio naše svakodnevnice, a sve kako bi se povećao osjećaj sigurnosti na pulskim prometnicama, odnosno kako bi se svi osjećali sigurnije i ugodnije u gradu u kojem živimo.