ČAKOVEC/PRELOG: Preventivna akcija "Budi vidljiv - budi siguran"

Akcija se provodila prije i po završetku misa zornica u petak, 2. prosinca 2022. godine u vremenu od 5,30 do 7,30 sati

 

Policijska postaja Prelog akciju je provela kod Crkve Svetog Jakoba u Prelogu, Policijska postaja Čakovec kod Crkve Svetog Nikole u Čakovcu, Postaja prometne policije Čakovec kod Crkve Svetog Antuna Padovanskog u Čakovcu i Policijska postaja Mursko Središće kod Crkve Marije Kraljice i Svetog Ladislava u Murskom Središću.

 

Akcija se provodila po prije i po završetku misa zornica, kojom prilikom je prisutnima spomenuto, kako je radi vlastite sigurnosti, vrlo važno da su vidljivi osobito kada se kreću u ranojutarnjim satima u doba smanjene vidljivosti kada su obično obučeni u tamniju odjeću.

 

 

 

Građanima su podijeljene reflektirajuće narukvice koje će stavljati na rukav kaputa ili jakne svaki puta kada sudjeluju kao pješaci u prometu u doba smanjene vidljivosti.

 

Na ovaj način želja nam je doprinijeti većoj sigurnosti u cestovnom prometu što se tiče starije populacije koja se kreće u svojstvu pješaka, u doba smanjene vidljivosti po cestama.

 

 

Reflektirajuće narukvice osigurali su Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Grad Čakovec, kao partneri Policijskoj upravi međimurskoj u projektu "Ne želim biti žrtva u prometu".