AKCIJE: Pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa

ROADPOL-ov tjedan nadzora teretnih automobila i autobusa

 

Danas se na području Hrvatske provodi pojačani nadzor prekršaja teretnih vozila i autobusa

 

U organizaciji mreže prometnih policija država Europe – ROADPOL, ovaj tjedan od 13. do 19. veljače na području cijele Republike Hrvatske provodit će se pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

 

S ciljem smanjenja broja prometnih prekršaja i prometnih nesreća koje čine vozači teretnih automobila i autobusa te povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, uz osobit pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

 

Prilikom pojačanog nadzora nadzirat će se tehnička ispravnost autobusa i teretnih vozila, prekršaji vezani uz trajanje upravljanja navedenim vozilima iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, nepravilnog smještaja tereta, isteka važenja redovnog i preventivnog tehničkog pregleda te obveznog osiguranja. Također, sankcionirat će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa.

 

Pozivamo i apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu, a posebno vozače teretnih vozila i autobusa da poštuju prometne propise i pravila.