KRIŽEVCI: Uskrsni ponedjeljak u znaku prometne preventive

Jučer na Uskrsni ponedjeljak u sklopu održavanja „11. Moto i biciklističkog druženja i posvećenja biciklista i motociklista“, policijski službenici Policijske postaje Križevci su na Trgu Josipa Juraja Strossmajera formirali info-točku usmjerenu na tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, mlade vozače, vozače bicikala, mopeda i motocikala te pješake.

 

Ovom prilikom isti su posjetitelje savjetovali na temu izbjegavanja događanja prometnih nesreća i stradavanja u istima, a posebno vozače motocikala, mopeda i bicikala da kao jedna od najugroženijih i najrizičnijih skupina sudionika u prometu budu strpljivi te da poštuju prometne znakove zabrane parkiranja i zaustavljanja kao i prometne znakove kojima se regulira promet na raskrižju, da održavaju razmak između vozila i izbjegavaju nepotrebna pretjecanja vozila i „slalom vožnju“ kao i iznenadna zaustavljanja te da pravovremeno pomoću pokazivača smjerova daju ostalim vozačima do znanja da namjeravaju izvršiti određenu radnju sa vozilom, a posebnu pozornost da obrate na pješake i djecu u prometu.

 

 

Također, posjetiteljima je skrenuta pozornost na obvezu nošenja zaštitne kacige na glavi prilikom sudjelovanja u prometu na cesti, da ne konzumiraju alkoholna pića ukoliko namjeravaju upravljati vozilima te da poštuju i da se pridržavaju prometnih propisa i prometnih pravila, posebno onih koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila.

 

 

Zbog povećanog intenziteta prometa na našim prometnicama, svim sudionicima u prometu skrenuta je pozornost na povećani oprez i poštivanje prometnih propisa, radi sigurnosti svih sudionika u prometu.