MUP: Obavijest građanima o uručenju gotovih isprava

Termini preuzimanja izrađenih osobnih dokumenata će biti individualizirani

 

Kako bi se unatoč uvedenim promjenama uvjeta života i režima poslovanja funkcioniranje nužnih i potrebnih rutina održalo na optimalnoj razini, Ministarstvo unutarnjih poslova obavještava sve građane kojima izrađene osobne isprave nisu uručene, a koji su pri predaji zahtjeva ostavili kontakt brojeve svojih telefona, da će u narednim danima zaprimiti obavijest našeg Ministarstva radi dogovora oko termina uručenja isprave.

 

Obavijest će sadržavati podatak o broju telefona i e-adresi policijske uprave ili postaje, na koju se trebaju javiti zbog dogovora o terminu preuzimanja izrađene isprave.

 

Kako se zbog epidemije COVID-19 te zaštite zdravlja građana i zaposlenika MUP-a, ne bi stvarale gužve, termini će biti individualizirani, pa će se uručenja isprava obavljati postupno, kroz određeno razdoblje.

 

Riječ je o slijedećim osobnim ispravama:

 

osobnim iskaznicama,

putnim ispravama,

vozačkim dozvolama,

dozvolama boravka azilanata i stranaca pod supsidijarnom zaštitom,

potvrdama o prijavi privremenog boravka državljana država članica Europskog gospodarskog prostora,

boravišnim iskaznicama za državljane država članica Europskog gospodarskog prostora i članove obitelji državljana Europskog gospodarskog prostora i

biometrijskim dozvolama za boravak državljana trećih zemalja.

 

 

Građanima zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju, te i ovim putem apeliramo da se pridržavaju danih uputa prilikom preuzimanja osobnih isprava, zbog zaštite njih samih i svih nas.