POŽEGA: Preventivna akcija "Vlak je uvijek brži"

Cilj ove akcije je upozoriti sve sudionike u prometu na opasnosti neopreznog prelaženja željezničko-cestovnih prijelaza

 

 

U petak 21. listopada 2022. u Požegi u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su povodom Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, a uz potporu predstavnika HŽ Infrastrukture i Auto kluba Požega proveli edukativno preventivnu aktivnost „Vlak je uvijek brži“.

 

Policijski službenici su prilikom provođenja aktivnosti sudionicima u prometu naglasili koji su rizici i potencijalne posljedice nepoštivanja osnovnih prometnih pravila. Također su zajedno s predstavnicima HŽ-a dijelili prigodni promidžbeni materijal.

 

 

Na području PU požeško-slavonske tijekom 2021. godine zabilježeno je devet prometnih nesreća na željezničkim prijelazima u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno, dok su u prvih devet mjeseci ove godine zabilježene tri prometne nesreće, bez ozlijeđenih osoba.

 

 

Zamjenik župana Josip Miletić zahvalio je na podizanju prometne infrastrukture u Županiji na višu razinu.

 

– Postići će se to da se od silaska s autoputa pa do graničnog prijelaza Erdut cjelovita prometna infrastruktura obnovi. Uz to je važno spomenuti i pješačke i biciklističke staze kojima će se postići zavidna razina sigurnost, te uz sustav oborinske odvodnje i kvaliteta kakvu građani zaslužuju –zaključio je zamjenik Miletić.