Pogledajte novi videospot o Kobrama, mobilnoj jedinici prometne policije!

Svim učenicima srednjih škola predstavljamo novi videospot kojim se promovira policijsko zanimanje. Riječ je o policijskim službenicima Mobilne jedinice prometne policije, svima poznate pod nazivom „KOBRE“

 

TKO SU „KOBRE“?

ONI su uvijek na cestama!

ONI su timski igrači!

ONI svoj radni dan započinju s osmijehom!

ONI su MOBILNA JEDINICA PROMETNE POLICIJE!

ONI su „KOBRE“!

Svim učenicima srednjih škola predstavljamo novi videospot kojim se promovira policijsko zanimanje. Riječ je o policijskim službenicima Mobilne jedinice prometne policije, svima poznate pod nazivom „KOBRE“.

Kroz sliku i riječ, u ovom videospotu mladi, ali i svi odrasli, mogu saznati kako policijskim službenicima Mobilne jedinice prometne policije teče uobičajni radni dan.

Uz priču, što sve mora znati „KOBRA“ Policajac, u ovom videospotu srednjoškolcima, kao i svim ostalim mladim vozačima, ili onima koji će to tek postati, dajemo jasne upute što se očekuje od odgovornih sudionika u prometu.

Jedno od ključnih prava definiranih Konvencijom o pravima djeteta, pri čemu se dijete smatra svakom osobom mlađom od 18 godina, je pravo na sigurnost. Tako da danas, povodom Međunarodnog dana djeteta, posebno ističemo važnost pravilnog ponašanja mladih vozača u prometu s ciljem da uđu u Svijet odraslih kao odgovorni sudionici u prometu.

Evo, o čemu sve mladi vozači trebaju voditi računa:

  • Uvijek koristite sigurnosni pojas te pravilno vežite autosjedalicu!

  • Kada vozite, ne koristite mobilni uređaj!

  • Poštujte ograničenja brzine na cesti, a posebno vodite brigu da smanjite brzinu u blizini škola i vrtića!

  • Kada pijete, ne vozite!