NALETI NA DIVLJAČ NA CESTI: Vozači povećajte oprez!

Na području Istre jučer su zabilježena tri naleta na divljač pa policija poziva vozače na oprez

 

Jučer oko ponoći 52-godišnjak je upravljao automobilom Fiat, talijanske registarske oznake, iz smjera Lupoglava u smjeru Buzeta. U jednom je trenutku prednjim dijelom automobila udario u srneću divljač koja je pretrčavala kolnik. U srneću divljač udario je i 44-godišnjak koji je oko 5.10 sati upravljao automobilom Ford Fiesta, pulske registarske oznake, iz smjera Svetog Lovreča u smjeru Žbandaja, dok je istoga dana oko 22.30 sati na državnoj cesti Ungarija – Umag, automobil VW, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 32-godišnjak, udario u zeca. Brigu o uginulim životinjama preuzela su nadležna lovačka društva.

 

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

 

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.