Ožujak 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

ĐURĐEVAC: Preventivna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila

U suradnji sa stanicama za tehnički pregled vozila na području PU koprivničko-križevačke provedena je preventivna akcija usmjerena na tehničku ispravnost vozila.

 

 

Na području PP Đurđevac akcija je održana dana 23. svibnja 2023.g. u vremenu od 09,00 do 11,00 sati u suradnju rečene postaje i STP „Hrvatske šume“ RJ Mehanizacija i prijevoz Đurđevac. Tom prigodom kontrolirano je ukupno 12 vozila (1 osobni automobil, 1 traktor i 10 teretnih automobila) dok su utvrđena 2 prekršaja od čega 1 vezan uz veći nedostatak tehničke ispravnosti.

 

 

Na području PP Koprivnica u suradnji sa Službom za javni red i sigurnost i STP „Dravska“ iz Koprivnice dana 24. svibnja 2023.g. u vremenu od 08,50 do 11,45 sati provedena je rečena akcija kojom prilikom su kontrolirana 22 vozila (12 osobnih automobila, 1 moped, 1 motocikl, 6 teretnih automobila i 2 traktora).

 

 

 

Tom prigodom ukupno je utvrđeno 39 nedostataka na vozilima od čega 26 većih i opasnih, te 13 manjih nedostataka. Napominjemo da je 1 teretni automobil upućen na izvanredni tehnički pregled kojom prilikom je kod istog utvrđeno 25 većih i opasnih nedostataka, te je isti sankcioniran za rečeno. Jedan traktor zatečen je i sankcioniran u prekršaju isteka važnosti prometne dozvole za više od 15 dana, dok je kod 1 motocikla utvrđen veći nedostatak koji je odmah otklonjen na mjestu. Za manje nedostatke od strane djelatnika stanice za tehnički pregled dati su savjeti kako iste otkloniti.