Ožujak 04, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

ČAKOVEC: Međunarodna preventivna akcija "Djeca za sigurnost u prometu"

Tijekom akcije djeca iz predškolske skupine Dječjeg vrtića "Cvrčak" te učenici 3. a razreda II. osnovne škole Čakovec dijelili su crteže s porukama vozačima i drugim sudionicima u prometu na cesti

 

 

Služba za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske uz potporu Postaje prometne policije Čakovec proteklog je tjedna u Čakovcu, odvojku Ulice Valenta Morandinija, provela preventivu akciju "Djeca za sigurnost u prometu", tijekom koje su djeca iz predškolske skupine Dječjeg vrtića "Cvrčak" te učenici 3. a razreda II. osnovne škole Čakovec dijelili crteže s porukama vozačima i drugim sudionicima u prometu na cesti.

 

 

Ovom akcijom najavljen je početak Obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti za 2023. godinu (15. studenoga do 15. prosinca 2023.) tijekom kojeg će se odvijati i brojne druge aktivnosti s ciljem poticanja svih subjekata u društvu na preuzimanje aktivne uloge u prevenciji svih vrsta ovisničkih ponašanja.

 

 

Također, u sklopu preventive akcije međimurski policajci sudjelovali su i na svečanom obilježavanju 20. obljetnice provođenja programa "Otroci za varnost u prometu u Pomurju“, a koje je održano u srijedu, 15. studenoga 2023. godine u Murskoj Soboti u organizaciji Nacionalnog inštituta za javno zdravstvo Republike Slovenije, a sve u suradnji s osnovnim školama, dječjim vrtićima, Policijskim postajama Murska Sobota, Gornji Petrovci, Ljutomer, Gornja Radgona i Lendava te Pomurskim društvom za boj proti raku.

 

 

S obzirom da se u Međimurskoj županiji ove godine po prvi puta provodio spomenuti preventivni program, razmjena iskustva sa sudionicima iz Republike Slovenije, od iznimne je važnosti za uspješan nastavak programa tijekom narednih godina.