KOPRIVNICA: „Ja u prometu” - natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju

U prostorijama Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ u Koprivnici, tradicionalno već jedanaestu godinu održano je natjecanje iz poznavanja prometnih propisa pod nazivom „Ja u prometu“. Natjecanje je održano u suradnji Službe za javni red i sigurnost PU koprivničko-krićževačke i COOR-a „Podravsko sunce“.

Ove godine na natjecanju je sudjelovalo 6 ekipa i to: COOR-a Virovitica, COOR-a Križevci, COO-a Tomislav Špoljar iz Varaždina, Odjeli za učenike s teškoćama u razvoju Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca, COO-a Velika Gorica i COOR-a „Podravsko sunce“ iz Koprivnice. Ukupno je sudjelovalo 24-ero natjecatelja.

Natjecanje se je sastojalo od tri cjeline. Prvi dio bio je rješavanje pismenog testa o poznavanju prometnih pravila, propisa i pojedinih situacija u prometu na cestama, nakon čega se je pristupilo drugom dijelu. Drugi dio se odnosio na motoričke igre spretnosti i prometne igre (likovne slagalice). Treći dio sastojao se od poligona za pokazivanje vještina spretnosti upravljanja biciklom. Uz brzinu rješavanja prometnih igara i spretnost na poligonu, važnu ulogu odigrala je i točnost riješenih zadataka.

Osim pojedinačnog natjecanja, bodovi su se skupljali i za ekipe, te je u napetoj završnici najviše znanja i vještina pokazala ekipa Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca. Drugo mjesto osvojila je ekipa COOR-a Virovitica, a treće mjesto ekipa domaćina iz Koprivnice. Prve tri ekipe dobile su vrijedne nagrade, dok su svi sudionici dobili slatkiše i preventivne materijale policijske uprave.