Feb 20, 2019 Last Updated 12:47 PM, Feb 20, 2019

PROGRAMI: Najnovije

NADZOR PROMETA: Rekorder s 3,4…

Rezultati pojačanog nadzora u prometu od od 15. do 18. veljače 2019. godine ...

I pješaci čine prometne prekrš…

Rezultati akcije Zaštita pješaka u Zagrebu

Oprez vozači, oprez pješaci!

Preventivno - represivna akcija "Zaštita pješaka" u Zagrebu

ZAGREB: Među prekršajima prednjači prekoračenje brzine

Kategorija: Info

Rezultati pojačanih aktivnosti u prometu tijekom vikenda * Rezultati akcija Alkohol i droge i Brzina

Tijekom vikenda, od 2. do 4. veljače 2018., na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija poduzimanja pojačanih aktivnosti nadzora poštivanja prometnih propisa, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, vožnje nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđen je ukupno 1271 prometni prekršaj od čega je 137 prekršaja vozača s alkoholom ili odbijanja alkotestiranja, 540 prekršaja nepropisne brzine, 70 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 75 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i 449 ostalih prekršaja.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u subotu, 3.veljače u 1.35 sati, u Zagrebu u Veslačkoj ulici, kod 33-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom daihatsu sharade zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem od 2.89 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja.

Tijekom provođenja akcije zabilježili smo ukupno 96 prometnih nesreća  u kojima nije bilo smrtno stradalih osoba, dok je jedna osoba teško ozlijeđena, a 16 lakše. 

U dane vikenda, od 2. do 5. veljače 2018., na području Uprave provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 999 prometnih prekršaja, od čega je 150 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja.

Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeta je 131 vozačka dozvola, a iz prometa je isključeno 150 vozača. Kod 23 vozača (15,3%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

- u subotu, 3. veljače 2018. u 1.35 sati, u Zagrebu, 33-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka Veslačkom ulicom, a kontrolom vozila i vozača kod kućnog broja 22 utvrđena mu je koncentracija od 2.89 g/kg alkohola u organizmu.   

- u subotu, 3. veljače 2018. u 2.25 sati, 37-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, a kontrolom vozila i vozača na raskrižju Trga žrtava fašizma i Ulice kneza Višeslava zaustavljena je te joj je izmjerena koncentracija od 1.27 g/kg alkohola u organizmu.

Za vrijeme akcije evidentirano je 10 vozačica (6.7%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola.  

Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano 15 osoba - test negativan, a 4 osobe su odbile testiranje.

Od 150 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentiran je 31 mladi vozača (20.7%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 


0
0
0
s2sdefault