Ožujak 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

GORIČAN: Županijsko natjecanje Sigurno u prometu 2023.

Dana 5. svibnja 2023. godine u Osnovnoj školi Goričan provedeno je Županijsko natjecanje ''SIGURNO U PROMETU 2023.''.

 


 
Natjecanju su prisustvovali  Ivan Sokač načelnik Policijske uprave međimurske, Matija Posavec župan Međimurske županije,  Emanuel Sinković načelnik Općine Goričan, Darinka Tompoš predsjednica Auto kluba Čakovec i tajnica Milena Vizinger te Alenka Hošnjak, predsjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, ujedno i predsjednica povjerenstva za županijsko natjecanje. 

 


 
Temeljem rezultata znanja prometnih i sigurnosnih pravila (teoretski dio) koji  se provodio u informatičkim učionicama „on-line“ i upravljanja biciklom na vježbalištu u sportskoj dvorani (praktični dio natjecanja), Županijsko povjerenstvo za provedbu natjecanja ''Sigurno u prometu'' za osnovne škole međimurske županije za školsku godinu 2022./2023., izradilo je rang listu natjecatelja i škola koja se nalazi u nastavku.
 
Pojedinačni rezultati (djevojčice):

  1. mjesto – Ana Šlezak, Osnovna škola Strahoninec

  2. mjesto -  Lara Piškor, Osnovna škola I.G.Kovačića, Sveti Juraj na Bregu

  3. mjesto – Vjera Pintarić, Osnovna škola Strahoninec


Pojedinačni rezultati (dječaci):

  1. mjesto – Lukas Fic, Osnovna škola I.G.Kovačića, Sveti Juraj na Bregu

  2. mjesto – Luka Zgrebec, Osnovna škola Strahoninec

  3. mjesto – Leon Gregorinčić, Osnovna škola I.G.Kovačića, Sveti Juraj na Bregu

 
Ekipni rezultati:

  1.       mjesto - Osnovna škola Strahoninec

  2.       mjesto - Osnovna škola I.G.Kovačića, Sveti Juraj na Bregu

  3.       mjesto - Osnovna škola Nedelišće

 


Bicikle za osvojena prva mjesta osigurali su Općina Goričan i Auto klub Čakovec koji je osigurao pehare, medalje i poklone za sve sudionike i mentore, dok je Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, osigurao sigurnosne promidžbene materijale, namijenjene vozačima bicikla.
 
Tijekom provođenja natjecanja, svi sudionici imali su priliku upoznati rad policije kroz Mobilni preventivni centar policije.  

 


 
Velika zahvala ravnatelju Osnovne škole Goričan, Zlatku Varošancu na domaćinstvu, volonterima Auto kluba Čakovec, policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, Školskoj prometnoj jedinici Osnovne škole Goričan te učenicima i mentorima Osnovne škole Strahoninec, Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, Sveti Juraj na Bregu, Osnovne škole Nedelišće, Osnovne škole Goričan, Osnovne škole Podturen i Osnovne škole Dr. Ivana Novaka Macinec, koji su sudjelovali na natjecanju.

 


 
Državno natjecanje „Sigurno u prometu 2023.“, održat će se od 23. do 26. svibnja 2023. godine u Zadru na kojem će Međimursku županiju predstavljati Ana i Luka iz Osnovne škole Strahoninec te Lukas i Lara iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, Sveti Juraj na Bregu.
 
Ekipi Međimurske županije želimo puno uspjeha na državnom natjecanju „Sigurno u prometu 2023.“!