Listopad 03, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

KOPRIVNICA: Akcije uz Roadpolove dane sigurnosti u prometu i obilježavanje Europskog dana mobilnosti

Dana 20. rujna 2022.g. policijska službenica Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave koprivničko-križevačke u sklopu Roadpol Safety Days – Roadpol dani sigurnosti u prometu i obilježavanja Europskog dana mobilnosti održala je info-točku u gradu Koprivnici, dok su policijski službenici PP Koprivnica tom prigodom vršili registraciju bicikala.

 

Tom prigodom građanima je ukazano na važnost tehničke ispravnosti bicikala i pravilnog sudjelovanja biciklista u prometu s naglasak na korištenje reflektirajućih materijala u prometu tijekom prometovanja noću i uvjetima smanjene vidljivosti, opasnostima korištenja mobitela tijekom vožnje, korištenju biciklističkih staza i traka, te načinu uključivanja biciklom u promet. Poseban naglasak bio je na kretanju pješaka i prometovanju pomoćnih pješačkih i osobnih prijevoznih sredstava.

 

 

Građanima su uručeni prigodni preventivni materijali namijenjeni za veću sigurnost, te su isti popisivali Prisegu za dane sigurnosti u prometu da će se pridržavati prometnih propisa.