Ožujak 04, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

METKOVIĆ: Dva tjedna u zatvoru za pijanstvo za upravljačem

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je šest pometnih nesreća u kojima je osam osoba lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 11 prometnih nesreća.

 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 753 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 380 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 63 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 27 osoba prekršajno je sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a šest osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 58 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 52 mjere zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

 

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

 

Najveća koncentracija alkohola od 1,80 g/kg izmjerena je u jutarnjim satima 8. kolovoza, kod 38-godišnjaka koji je zaustavljen u Metkoviću.

Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja i protiv njega je podnesen optužni prijedlog, nakon čega mu je na Općinskom sudu u Metkovićum određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

Najveća novčana kazna u iznosu od 13.000 kuna, izrečena je 48 – godišnjaku koji je je pod utjecajem alkohola (1,62 g/kg) na Korčuli skrivio prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede. Za navedenog je zatražena i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.