Feb 20, 2019 Last Updated 12:47 PM, Feb 20, 2019

PROGRAMI: Najnovije

NADZOR PROMETA: Rekorder s 3,4…

Rezultati pojačanog nadzora u prometu od od 15. do 18. veljače 2019. godine ...

I pješaci čine prometne prekrš…

Rezultati akcije Zaštita pješaka u Zagrebu

Oprez vozači, oprez pješaci!

Preventivno - represivna akcija "Zaštita pješaka" u Zagrebu

BOŽINOVIĆ: Izmjenama zakona do povećanja sigurnosti prometnica

Kategorija: Aktualno

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je izjavio kako će „izmjene zakona o sigurnosti cestovnog prometa, čije izmjene i dopune Ministarstvo unutarnjih poslova priprema u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti dovesti do povećanja sigurnosti na hrvatskim prometnicama”.

Razvidno je da su promjene i u prometnom zakonodavstvu nužne jer smo u ovom trenutku na nezavidnom mjestu u usporedbi s drugim zemljama EU-a .

„Ono što Ministarstvo i ja osobno ne želimo je da iz tjedna u tjedan konstatiramo broj poginulih na hrvatskim cestama”, pojašnjava Božinović, dodajući kako „Jedno istraživanje Fakulteta prometnih znanosti pokazalo poraznu činjenicu da je gotovo 91 posto vozača u Hrvatskoj rabi mobitel tijekom vožnje.

 

Nadalje, ministar Božinović kaže „da je u izmjene i dopune zakona, koje će uskoro biti poslane u proceduru, bila uključena policijska i prometna struka, ali i nevladine udruge.

Naposljetku, u MUP-u ističu da se prijedlogom zakona „znatno povećavaju novčane kazne za najteže prometne prekršaje”, da se sankcije usklađuju s težinom nastalih posljedica u prometnim nesrećama.


0
0
0
s2sdefault

Pratite nas; Facebook

Najnovije