Feb 20, 2019 Last Updated 12:47 PM, Feb 20, 2019

PROGRAMI: Najnovije

NADZOR PROMETA: Rekorder s 3,4…

Rezultati pojačanog nadzora u prometu od od 15. do 18. veljače 2019. godine ...

I pješaci čine prometne prekrš…

Rezultati akcije Zaštita pješaka u Zagrebu

Oprez vozači, oprez pješaci!

Preventivno - represivna akcija "Zaštita pješaka" u Zagrebu

SANACIJA OPASNIH MJESTA: Kružni tok u Čepinu

Kategorija: Aktualno

Temeljem Sporazuma Ministarstva unutarnjih poslova o sufinanciranju radova na sanaciji opasnih mjesta, u centru Čepina svečano je pušten u promet kružni tok

Kružni tok sagrađen je na mjestu gdje se nalazilo tzv. Y raskrižje, na kojem je preglednost bila nepotpuna, što je u velikoj mjeri otežavalo uključivanje u promet na siguran način iz Ulice kralja Zvonimira. Promet je bio i jakog intenziteta, što je znatno smanjivalo protočnost na ovom mjestu.

Stručne službe Ministarstva unutarnjih poslova, u okviru Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, analiziraju kritične točke diljem Republike Hrvatske kako bi se sigurnost podigla na višu razinu i smanjio broj prometnih nesreća. Potpisivanjem sporazuma, odnosno rekonstrukcijom raskrižja, koje se pokazalo kao opasno mjesto, htjelo se postići dva osnovna, vrlo važna cilja – veću sigurnost i bolju protočnost prometa.

 

Na sastanku u prostorijama Općine Čepin, na kojem su sudjelovali načelnik PU osječko – baranjske Ladislav Bece, župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić, načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac, predstavnik Županijske uprave za ceste te načelnik Policijske postaje Čepin Zlatko Pakšec sa suradnicima, prisutni su izrazili svoje zadovoljstvo  i važnost izgradnje kružnog toka, kako za samo mjesto Čepin, tako i za sve građane koji prometuju ovom dionicom ceste.

 


0
0
0
s2sdefault

Pratite nas; Facebook

Najnovije